Houby a jejich léčivé účinky (czeski)
Popis produktu
Wykorzystanie grzybów w kuchni, a także możliwość uprawy, jest tematem wielu publikacji u nas. Ta książka przedstawia przede wszystkim ich lecznicze właściwości. Przy każdym z ponad trzydziestu grzybów krótko podano historię użytkowania, morfologiczny opis i rozmieszczenie, ewentualne pokrewne gatunki, bardziej szczegółowo natomiast zawartość substancji i działanie lecznicze, w tym zastosowanie w tradycyjnej medycynie chińskiej. Wzmiankowano również ich wykorzystanie w kuchni oraz możliwości ewentualnej uprawy poza ich naturalnym środowiskiem. Ostatni rozdział stanowi przegląd ośmiu u nas przeważnie pospolicie rosnących grzybów, które zasługują na naszą uwagę ze względu na ich lecznicze właściwości. Częścią publikacji są także cztery indeksy, z których indeks rzeczowy koncentruje się na wykorzystaniu poszczególnych grzybów przy różnych chorobach. Książka jest bogato ilustrowana i uzupełniona kolorową wkładką fotograficzną.
Kup razem
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje wydawcy
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl