Polévky (Edice Apetit) (czeski)
Popis produktu
Pierwsza książka Apetitu, która rozgrzeje. Druga z serii książek kucharskich Edycji Apetit oferuje 168 stron sprawdzonych przepisów. Pierwsza książka kucharska, w której każdy znajdzie swoją zupę - zawiera wszystko, od najzwyklejszych przepisów na zupę ziemniaczaną po wybrane delikatesy z menu luksusowych restauracji. 168 stron starannie dobranych i przetestowanych przez redaktorki Apetitu przepisów podzielono na 7 rozdziałów: Wyjątkowe i podstawowe Z całego świata Kremowe i warzywne Gęste i pożywne Klarowne i lekkie Zimne i orzeźwiające Buliony i dodatki W rozdziale "Wyjątkowe i podstawowe" znajdziesz wszystkie klasyczne czeskie zupy, które smakują jak lato u babci. Drugi rozdział zawiera najsłynniejsze zupy świata, które po prostu trzeba spróbować - francuską zupę cebulową, rosyjski barszcz, słowacką kapustnicę, bałkańską čorbę, włoską minestrone... W sekcji kremów znajdą coś dla siebie miłośnicy gładkich zup warzywnych. Część "Gęste i pożywne" przyda się tym, którzy szukają czegoś konkretnego, np. na kolację; natomiast rozdział "Klarowne i lekkie" przeznaczony jest dla tych, którzy chcą się rozgrzać przed daniem głównym. Zimne owocowe i warzywne zupy orzeźwią w upalne lato. Ostatni rozdział zawiera instrukcję przygotowania najlepszego bulionu wołowego i drobiowego krok po kroku wraz z wieloma praktycznymi radami i wskazówkami. Znajdziesz w nim klasyczne i nieco zapomniane przepisy na kluski, kopytka, knedle, grzanki i inne dodatki, które można dodawać do zup.
Kup razem
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje wydawcy
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl