Bon appétit! aneb Lekce francouzské kuchyně (Edice Apetit) (czeski)
Popis produktu
Czasopismo Apetit wprowadziło na rynek nową serię książek kucharskich poświęconych kuchniom świata. Po książce poświęconej kuchni włoskiej oto kolejny dodatek - książka pełna francuskich przysmaków i delicji. Książka zatytułowana Bon appétit czyli Lekcje kuchni francuskiej przedstawia wszystkie kluczowe przepisy. Poznaj królową wszystkich kuchni! Książka podzielona jest na siedem rozdziałów. W sekcji Dzień dobry znajdziesz instrukcję, jak przygotować prawdziwą francuską bagietkę czy maślanego rogalika (croissant). W rozdziale Na mały głód szukaj inspiracji na sałatki, słone tarty i inne szybkie dania, które rozkosznie zjesz jako szybki obiad lub lekką kolację. Natomiast w Noblesnej Paryżu znajdziesz najbardziej renomowane dania francuskiej haute cuisine, takie jak kurczak po burgundzku czy ślimaki. Rozdział Wiejska Francja nauczy cię wykorzystywać mniej znane rodzaje mięs i warzyw - innymi słowy, gotować z tego, co akurat daje podwórze. Wyruszysz z nami także po ryby i owoce morza na wybrzeże śródziemnomorskie, po sery w Alpy oraz do cukierni po słodkości (ciesz się crepes Suzette, bezami z lawendą, makaronikami, crème brûlée, clafoutis z wiśniami, czekoladowym fondantem, tarte Tatin…) Każdy rozdział poprzedza dwustronicowy przewodnik serwisowy, w którym dowiesz się, jak prawidłowo kupować i używać francuskich składników (od serów po wino) oraz zdradzimy wskazówki, jak jeść i żyć jak Francuzi.
Kup razem
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje wydawcy
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl