Tajemství východu - aneb To nej ... (Edice Apetit) (czeski)
Popis produktu
Magazyn Apetit w zeszłym roku wprowadził na rynek nową edycję książek kucharskich poświęconych kuchniom międzynarodowym. Po publikacjach poświęconych kuchni włoskiej i francuskiej nadchodzi książka poświęcona kuchni azjatyckiej. Przygotujcie się na eksplozję smaków, kolorów i zapachów! Przyglądaliśmy się zręcznym dłoniom mistrzów sushi i zaglądaliśmy przez ramię kucharzom najlepszych wietnamskich bistr. Poszukiwaliśmy egzotycznych owoców i rozmaitych ziół, sami mieszaliśmy pastę curry, kisiliśmy kimchi, zawijaliśmy sajgonki i ani na chwilę nie odkładaliśmy pałeczek… - mówi redaktor naczelna Apetitu Maria Holobrádková. Efektem naszych starań są najwspanialsze, oryginalne przepisy pochodzące z krajów południowo-wschodniej Azji od Birmy przez Tajlandię, Wietnam i Chiny aż po Indonezję i Koreę - dodaje. Książka podzielona jest na siedem rozdziałów. Każdy rozdział poprzedza dwustronicowy serwis, w którym dowiecie się, jak i gdzie kupować oraz używać egzotycznych składników (od ziół po najróżniejsze przyprawy). Rozdziały: Smak prawdziwej Azji (najlepsze autentyczne przepisy: wietnamska zupa pho, sushi, kaczka po pekińsku, indonezyjski ryż nasi goreng...) Hot & cold (sałatki i zupy) Dary lądu i morza (dania z mięsa, ryb i darów morza: wołowy satay, wietnamskie skrzydełka z kurczaka...) Kto lubi ostre (curry, sos chili, marynata teriyaki) Wokowanie (dania z woka) Napełniaj to! (chińskie pierożki, sakiewki, sajgonki i rolki…) Taaak słodkie (desery, lody z herbaty matcha)
Kup razem
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje wydawcy
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl