Řecká odysea aneb Slavné báje a recepty (Edice Apetit) (czeski)
Popis produktu
Po książce kucharskiej poświęconej kuchni włoskiej, francuskiej i azjatyckiej, oto kolejny przyczynek do serii Apetit w podróży - książka kucharska pełna najlepszych greckich specjałów. Książka podzielona jest na sześć rozdziałów - znajdziesz w nich wszystko, od przepisów na popularne mezze (przystawki - nadziewane liście winorośli, pastę z pieczonego bakłażana, marynowaną fetę), przez dania z warzyw (świeże sałatki, nadziewane pomidory z jagnięciną, papryki faszerowane fetą) czy potrawy jednogarnkowe, mięsne i owoce morza, aż po boskie desery. Poszukiwaliśmy know-how na pyszne tzatziki oraz instrukcji do słynnej musaki czy gyrosa. Wchłanialiśmy zapachy i smaki unoszące się z nadmorskich tawern, ale także z domowych kuchni w górskich wioskach. Sami upiekliśmy chyba tony bakłażanów, posiekaliśmy mnóstwo ziół, zużyliśmy litry oliwy z oliwek… A przy tym dopracowywaliśmy przepisy, które przeniosą was do greckiego słońca, mówi redaktorka naczelna Apetitu Marie Holobrádková. Wśród przepisów nie brakuje słynnej sałatki greckiej, musaki, zupy avgolemono, baklawy, frappé, ale też takich hitów tawerny jak gyros, souvlaki itp. Każdy rozdział rozpoczyna się stroną serwisową, na której dowiesz się, jak prawidłowo kupować i używać greckich surowców (oliwki, oliwa z oliwek, feta, zioła, grecki jogurt, miód...). 160 stron starannie wyselekcjonowanych i przez redaktorki Apetitu przetestowanych przepisów podzielono na następujące rozdziały: Na powitanie Malowane słońcem To jest mięso! Z nadmorskiej tawerny Uczta dla bogów Słodkie greckie życie
Kup razem
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje wydawcy
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl