Poctivý domácí chléb - Drožďové a kváskové chleby, netradiční chlebíčky a drobné pečivo (czeski)
Popis produktu
Chleb od wieków należy do podstawowych potraw, a zwykły bochenek pieczony w piecu, spożywany przez cały tydzień, od dawna miał stałe miejsce przy każdym rodzinnym stole. W ostatnich latach nastąpił rozkwit produkcji najróżniejszych rodzajów chleba, którymi piekarnie, supermarkety i targi rolne starają się zaspokoić rosnące zapotrzebowanie na autentyczne bochenki inspirowane przepisami z różnych zakątków świata. Ludzie na nowo odkrywają radość z domowego pieczenia chleba, które nie tylko oszczędza pieniądze, ale też wpisuje się w dążenie do powrotu do korzeni i chęć stworzenia własnymi rękami czegoś satysfakcjonującego. Emmanuel Hadjiandreou to człowiek, któremu zależy na chlebie. Za swoje wypieki otrzymał szereg prestiżowych nagród, a w tej książce zgromadził ciekawe przepisy opisane krok po kroku jasnym i zrozumiałym językiem, odpowiednim nawet dla zupełnych początkujących. W rozdziale Podstawy pieczenia chleba zapoznaje czytelnika z fundamentalnymi wskazówkami i poradami, które pomogą pomyślnie upiec własny bochenek. W następnym rozdziale Drożdżowe i niekwaszone chleby czytelnik zdobędzie podstawowe umiejętności, które pozwolą mu zabrać się także za specjalności. Rozdział Chleby bezpszeniczne i bezglutenowe przeznaczony jest nie tylko dla osób cierpiących na alergię na pszenicę czy gluten. Chleby na zakwasie to dla każdego piekarza niemal szczyt sztuki, a rozdział Słodkie pieczywo pomoże rozświetlić każdy śniadaniowy stół. Książka Porządny domowy chleb oferuje ponad 60 przejrzyście opisanych przepisów, które pozwolą każdemu rozsmakować się w magii domowej kromki.
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje wydawcy
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl