Rychlá veganská kuchařka (czeski)
Popis produktu
Nie musisz być weganinem, aby zakochać się w tej książce. Znajdziesz w niej 150 szybkich i łatwych przepisów, dzięki którym na stole pojawi się smaczne i zdrowe jedzenie w ciągu 30 minut. Autorka szeregu udanych książek kucharskich przedstawia w tej publikacji wyśmienite wegańskie przepisy - od przystawek, przekąsek, sałatek, sosów i kanapek, po dania główne, gorące kolacje, zupy, makarony i desery - których przygotowanie w każdym przypadku nie zajmie więcej niż pół godziny. Nie brakuje tu także przepisów na potrawy, które można przygotować wcześniej, a przed podaniem jedynie zapiec. Przepisy w tej książce są inspirowane tradycyjnymi daniami z całego świata, w tym kuchni francuskiej, meksykańskiej, marokańskiej, śródziemnomorskiej, greckiej, cajun i włoskiej oraz kuchni południowo-wschodniej Azji i Bliskiego Wschodu. Możesz spodziewać się takich przysmaków jak kremowa zupa z kalafiora curry z pieczonym „ryżem” z kalafiora i kolorową sałatką warzywną z makaronem, ciecierzyca z pomidorami i szpinakiem po marokańsku, świderki z kremowym sosem z awokado i ziół, sycylijska grzanka ze szpinakiem i czosnkiem, prowansalskie nadziewane pieczarki czy zapiekany banan z czekoladą i „bitą śmietaną” oraz tiramisu w szklance. W rozdziale wstępnym autorka dzieli się sprawdzonymi wskazówkami i metodami, jak maksymalnie przyspieszyć i ułatwić przygotowywanie potraw, poleca listę niezbędnych składników, doradza w kwestii wymaganych narzędzi oraz pokazuje, jak samodzielnie w domu przygotować niektóre często używane produkty. Niezależnie od tego, czy masz duże doświadczenie w gotowaniu, czy dopiero zaczynasz, szybko przekonasz się, że przepisy z tej książki przypadną do gustu nie tylko weganom, ale także osobom jedzącym zwyczajną dietę roślinną i zwierzęcą. Robin Robertson posiada bogate, 25-letnie doświadczenie jako szefowa kuchni i konsultantka kulinarna, prowadzi kursy gotowania i pisze artykuły o przygotowywaniu potraw. Jest autorką 20 udanych książek wegańskich i wegetariańskich. Swoimi felietonami współpracuje z magazynami VegNews i Vegetarian Times. Jej artykuły pojawiały się również w czasopismach Cooking Light, Natural Health, Better Nutrition, Health, Restaurant Business i innych. Mieszka w Shenandoah Halley w Wirginii.
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje wydawcy
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl