Ubrousku, prostři se! aneb 112 jídel, která milujeme (Edice Apetit) Česko II.
Popis produktu
Kuchnia czeska to ta, którą mamy opanowaną doskonale, którą kochamy i potrafimy gotować, i dlatego po książce kucharskiej Honzo, wstawaj wychodzi drugi tom poświęcony właśnie naszej klasyce. Znajdziesz w nim przepisy, których użyjesz przez cały rok i przy każdej okazji. Pokażemy, jak zorganizować świnkiobrania (uczty wieprzowe) nawet w małym mieszkaniu, nauczymy, jak jeść i przygotowywać ryby słodkowodne oraz dziczyznę, zdradzimy przepisy na ulubione knajpiane potrawy, takie jak flaczki, pieczone żeberka wieprzowe czy koleno, nauczymy piec hity z cukierni - rzetelnie i według sprawdzonych receptur, a także dodamy przepisy na takie skarby czeskiej kuchni jak chodské koláče czy frgály. Książka o 160 stronach podzielona jest na 7 rozdziałów: Swiętne uczty (karnawał, ubojnia, odpust, święto świętego Marcina) Wołanie dziczyzny (przepisy na dziczyznę) Porządny połów (jak najlepiej przyrządzać ryby słodkowodne) Nasza gospoda (potrawy gospodarskie: marynowany hermelin, utopence, gulášówka, wieprzowe kolano…) Domowa cukiernia (boskie ciasta z czeskiej cukierni - wietrník, rakvička, harlekýn…) Tak smakuje dom (pieczony kurczak, kaczka z nadzieniem, kotlety…) Rodzinne skarby (słynne czeskie kołacze + chleb na zakwasie)
Kup razem
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje wydawcy
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl