Popis produktu
Najobszerniejsza dotąd publikacja autora kulinarnych bestsellerów Romana Vaňka z pracowni Praskiego Instytutu Kulinarniego. Prawie 700 stron, 700 fotografii czołowego czeskiego fotografa Tomáša Berana, 90 opowieści, 50 przepisów restauracji wraz z kartami dań ważnych wizyt państwowych oraz przepisami potraw z Zamku Praskiego - ta książka po raz pierwszy udostępnia to szerokiej publiczności. Dzięki uchwyceniu pewnego ułamka czasu ta „książka kucharska” z fotografiami, opowieściami i przepisami powinna pokazać współczesnemu otoczeniu, jak i tym, którzy przyjdą po nas, jak ludzie w danym okresie pracowali, co myśleli, jak wyglądali, co gotowali. Powinna też za dziesięciolecia ukazać, że w czasie jej powstawania (rodziła się przez pełne trzy lata) żyli ludzie, którym sukces nie spadł z nieba, lecz musieli podjąć ryzyko i włożyć ogromny wysiłek. Mimo to kochali swoją pracę bez wszelkiego patosu, a co więcej, byli z niej naturalnie dumni. Moim napędem była chęć - napisać wielką, ponadczasową książkę, ciąg silnych opowieści, w której nie ma znaczenia logika układu poszczególnych rozdziałów i w której nie ma znaczenia, czy ten czy inny na fotografii nadal pracuje w tym samym miejscu, czy odszedł, by spróbować szczęścia gdzie indziej. Chciałem, aby tę książkę - i tym razem to nie jest tylko czysto kucharska pozycja - można było otworzyć w dowolnym miejscu i zagłębić się w poszczególne opowieści lub po prostu zanurzyć się w fotografiach. Pośrednio także mieć możliwość przejrzenia lub wypróbowania przepisów w niej zawartych.
Kup razem
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje wydawcy
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl