Helenčino pečení Zámecké cukroví (czeski)
Popis produktu
Żadne zamkowe przyjęcie w dawnych czasach, gdy podczas tygodniowego święta goście wraz ze służbą potrafili zjeść nawet 40 jeleni, dwadzieścia kuropatw i setki sztuk drobiu, wypić do tego sto beczek wina i jeszcze więcej piwa, nigdy nie obywało się bez dużego zużycia mąki, cukru, rodzynek i migdałów, miodu, maku, jabłek, śmietany czy masła oraz innych składników. Cukiernicy tworzyli z nich niesamowite słodkości. Niektóre z tych receptur, mające nawet dwieście lat, przetrwały do dziś i w czeskich oraz morawskich rodzinach dosłownie się zadomowiły. Książka zawiera 63 takie przepisy. I prawdą jest, że wszystkie ciasta, kremowe torty oraz pasjonki smakowały wyśmienicie na zamkowych stołach, tak samo jak w dzisiejszych domach.
Kup razem
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje wydawcy
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl