Alfalfa semínka vojtěšky 120 g BIO SONNENTOR (S)
Popis produktu
Smakowite kiełki lucerny ozdobią i doprawią każdą potrawę. Dodatkowo są źródłem energii.
Alfalfa to nasiona lucerny w jakości bio. Smakiem przypominają nieco rzeżuchę, ale są delikatniejsze i mniej pikantne. Są idealne zimą oraz wczesną wiosną, kiedy niewiele jeszcze rośnie świeżego. Po kilku dniach w kiełkownicy można cieszyć się świeżymi i odżywczymi kiełkami.
Namocz je na 6-8 godzin, następnie przepłucz wodą i pozostaw do kiełkowania na 2-6 dni. Najlepiej przepłukiwać 3 razy dziennie. Świeżymi kiełkami można posypać chleb z dobrą domową pastą, przybrać zupę, sałatkę lub np. kroupoto. Kiełkowaną mieszankę wykorzystasz w kuchni na ciepło i na zimno. W potrawach na ciepło można je szybko podsmażyć i dodać np. do warzywnej mieszanki z makaronem soba. Najlepiej jednak Twoje ciało skorzysta na ich świeżej postaci. Na kiełkach lucerny rozsmakuje się także niejeden makrobiotyk czy witarianin.
Nasiona lucerny. Produkt kontrolowanego rolnictwa ekologicznego6-8 godzin namaczaj, w czystej kiełkownicy zostaw 2 dni w ciemności, potem 2-4 dni na świetle. 2x dziennie dobrze przepłukuj czystą wodą. Nasiona utrzymuj stale w cieple (co najmniej 20 °C) i wilgoci, nigdy nie wystawiaj na bezpośrednie słońce.
Wartość energetyczna/kaloryczność (na 100ml):0 kJ/0 kcal. Tłuszcze: 0 g. w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g. Węglowodany: 0 g. w tym cukry: 0 g. Białko: 0 g. Sól: 0 g. Błonnik: 0 g
Przechowywanie: W suchym i chłodnym miejscu.Klasyfikacja prawna: Nasiona lucerny.
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje producenta
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl