Nová encyklopedie českého a moravského vína 2.díl (czeski)
Popis produktu
Na stronach drugiego tomu autorzy wchodzą do piwnic i obserwują cudowny proces, w którym grona winorośli przemieniają się w wino. Rozdziały obejmują szerokie spektrum tematów. Pierwsze dwa rozdziały szczegółowo poświęcone są historii produkcji wina i rozwojowi architektury winiarskiej. Następuje rozdział o składzie wina, a najobszerniejszy jest rozdział szczegółowo i obrazowo opisujący różne sposoby produkcji win spokojnych i musujących, dalej wykaz ich niedoskonałości, wad czy chorób oraz przegląd naszych podobszarów winiarskich z ich odmiennościami. Zakończenie książki poświęcone jest zbiorczemu omówieniu korzystnych działań win, obejmującemu najnowsze poznatki z całego świata. Nie brakuje też dotychczas najpełniejszego przeglądu patronów winiarstwa, włącznie z wyborem najciekawszych pranostyków. Dla lepszego zrozumienia problematyki częścią książki jest ponownie słowniczek winiarski, tym razem skupiony na pojęciach dotyczących produkcji wina.
Kup razem
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje wydawcy
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl