Obilovinová kuchařka od polévek po dezerty (czeski)
Popis produktu
Spożywanie produktów zbożowych, głównie tych z pszenicy, bywa wiązane z różnymi zagrożeniami zdrowotnymi i otyłością. Wiele osób dziś zmaga się także z którąś z postaci nietolerancji glutenu. Zboża to jednak nie tylko produkty z białej mąki pszennej, nudne „ziarna” czy puste węglowodany… Trzecia książka wegańskiego szefa kuchni Petra Klimy przedstawia tę ważną grupę surowców roślinnych w zupełnie innym i kuszącym świetle. Główną rolę odgrywają tu tradycyjne i mniej znane rodzaje zbóż oraz pseudozbóż, w tym bezglutenowe - ale w ich naturalnej, jak najmniej przetworzonej przemysłowo, a zatem pożywnej postaci: pełne błonnika, minerałów, białka i zdrowych tłuszczów. Istnieje tyle rodzajów i tyle możliwości zdrowego i kreatywnego przetwarzania! Włącz je dzięki różnorodnej palecie świetnych przepisów do swojego codziennego jadłospisu! SZPALDA, PSZENICA CZERWONA, KAMUT, PSZENICA OZIMA, JĘCZMIEN, ŻYTO, OWIES, PROSO, GRYKA, KUKURYDZA, RYŻE WIELU RODZAJÓW, KOMOSA RYŻOWA, AMARANT, SORGO • kremowe i lekkie zupy, oryginalne pasty, sałatki, placki i tataraki, knedle, kopytka czy haluszki, risotta, zapiekanki i inne różnorodne dania główne, a także owsianki na śniadanie, naleśniki, wypieki, batoniki energetyczne i ciasteczka • całe ziarna, kiełki, płatki, mąka pełnoziarnista, bulgur, kuskus, polenta, makarony • przejrzyste i inspirujące przedstawienie jednego (pseudo)zboża po drugim, uzupełnione o mnóstwo lokalnych warzyw, świeżych ziół, sezonowych owoców i aromatycznych przypraw przepisy pełne smaku, składników odżywczych i błonnika, w tym wersje bezglutenowe, a ponadto bez mięsa, mleka, jaj i cukru
Kup razem
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje wydawcy
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl