Technologie přípravy pokrmů 1 (czeski)
Drugi gatunekWarianty produktu
Popis produktu
Pięcioczęściowy komplet podręczników przeznaczony dla szkół zawodowych, kierunek kucharz-kucharka i kucharz-czeladnik, oraz dla szkół hotelarskich. Pierwsza część wyjaśnia zasady prawidłowego odżywiania, przedstawia wymagania higieniczne dotyczące prowadzenia i wyposażenia produkcji gastronomicznej, przechowywania żywności i potraw, wymagania dotyczące bezpieczeństwa pracy. Następnie opisuje przetwarzanie żywności oraz przygotowanie zup i sosów. Druga część dotyczy dodatków i dań głównych. Trzecia część poświęcona jest przygotowaniu potraw z mięsa wołowego, cielęcego, wieprzowego, baraniego i króliczego, podrobów oraz mięsa mielonego. Czwarta część opisuje potrawy z drobiu, ryb i dziczyzny. Piąta część jest poświęcona kuchni zimnej. Podręczniki posiadają aprobatę Ministerstwa Edukacji Narodowej.
Kup razem
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje wydawcy
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl