Česká kuchyně za dob nedostatku (czeski)
Popis produktu
Dziesiątki przepisów dla wszystkich zainteresowanych kuchnią niedoboru, czyli jak można wykorzystać porosty, orzeszki bukowe, ślimaki i żaby. W czasie trwającego kryzysu przepisy nadal aktualne. Ucieszy jednak także zamożnych smakoszy przy nowoczesnych kuchenkach lub alternatywnych poszukiwaczy zdrowego stylu życia, którzy mogą wspólnie eksperymentować z nietypowymi ziołami i składnikami. Jest to w ten sposób pierwsza książka kucharska budująca trwały społeczny spokój. Publikacja, której pierwsze wydanie ukazało się w 1917 roku, koncentruje się na nietypowych źródłach utrzymania, do których w większym lub mniejszym stopniu zmuszone było sięgać ludność w krajach czeskich w czasach niedostatku. Autor - renomowany historyk kultury - skupił się na okresie roku 1817, kiedy to niemal w całej Europie, w wyniku trudnych warunków gospodarczych spowodowanych wcześniejszymi latami nieurodzaju, zapanował głód.
Kup razem
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje wydawcy
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl