Švédská kuchařka - kulinářské tradice Severu (czeski)
Popis produktu
Kuchnia północna uważana jest za co najmniej tak zdrową, jak kuchnia śródziemnomorska. Kładzie duży nacisk na jakość, świeżość i lokalne pochodzenie składników. Wiele z nich rośnie lub jest powszechnie dostępnych również w naszych szerokościach geograficznych (truskawki, jagody, grzyby i inne). Popularność zdrowej kuchni północy na świecie rośnie także dzięki zjawisku New Nordic Cuisine. Autorka nauczy cię, jak przygotować na Północy tak uwielbiane ryby, dziczyznę czy owoce leśne. Książka jednak nie zawiera tylko przepisów, lecz przedstawi także szwedzkie zwyczaje i tradycje oraz potrawy z nimi związane. Dowiesz się także, co uważa się za domową klasykę, dlaczego popularną formę serwowania posiłków nazywa się szwedzkim stołem, co oznacza FIKA, a także jak obchodzi się Boże Narodzenie, Wielkanoc czy przesilenie letnie.
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje wydawcy
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl