Vaříme pro kojence a batolata (czeski)
Popis produktu
Kiedy i czym zacząć dokarmiać niemowlę? Jaka dieta jest korzystna dla małego dziecka? Co smakuje dzieciom w 7. do 9. miesiąca życia, w wieku jednego i dwóch lat? Jakie są odpowiednie dawki poszczególnych składników odżywczych, zasady przygotowywania posiłków oraz podstawowe wymagania dotyczące higieny i wyposażenia kuchni? Odpowiedzi na te pytania, wraz z ponad dwustoma sprawdzonymi przepisami, ułatwią mamom podjęcie decyzji, czym w odpowiednim czasie nasycić najmłodszego członka rodziny.
Książka kucharska doświadczonej specjalistki ds. żywienia podzielona jest na dwa podstawowe rozdziały poświęcone żywieniu niemowląt i małych dzieci. Oferuje przepisy na mleczne i niemleczne dodatki z owoców i warzyw, kaszki z ziaren zbóż lub z owocami oraz potrawy z ziemniaków, mięsa lub jajek. Przepisy na zupy i dania główne z drobiu, ryb i mięsa lub bezmięsne słodkie i słone potrawy uzupełniają rozdziały poświęcone dodatkom, sałatkom, deserom i potrawom na uroczystości. Znajdziesz tu także podstawowe zasady komponowania zdrowego, różnorodnego i smacznego jadłospisu, w tym odpowiedniego reżimu picia, oraz wskazówki, jak zaangażować dziecko w wspólne rodzinne posiłki.
Kup razem
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje wydawcy
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl