Culinaria Maďarsko - Kulinární průvodce (czeski)
Popis produktu
Drugie wydanie popularnego przewodnika kulinarnego po kuchni węgierskiej. Autorka i fotografowie zabierają czytelnika w podróż po poszczególnych regionach, ukazując ich kuszące specjały, takie jak pożywna zupa fasolowa, halászlé (zupa rybna z różnych gatunków ryb), gulasz, perkelt, tokány, paprikáš, tort Doboša, purée z kasztanów czy też niepowtarzalne węgierskie salami i kiełbasy. Odwiedzisz rozległą pustę - znaną jako „spiżarnia Węgier”, czarujące krainy Transdanubii, kosmopolityczną stolicę Budapeszt oraz północne Węgry z piaszczystymi równinami, górami i romantycznymi lasami. Fascynujące opisy przedstawiają tradycje węgierskiego winiarstwa i „ognistą” historię papryki… Porywające fotografie zapraszają na węgierski ślub, obchody Wielkanocy i Bożego Narodzenia oraz zachęcają do wypróbowania zarówno świątecznych, jak i codziennych przepisów.
Kup razem
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje wydawcy
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl