Technologie přípravy pokrmů 2 (czeski)
Popis produktu
Pięcioczęściowy komplet podręczników przeznaczony dla szkół zawodowych (zawód kucharz-kucharka i zawód kucharz-kelner) oraz dla szkół hotelarskich. Pierwsza część objaśnia zasady prawidłowego żywienia, podaje wymagania higieniczne dotyczące funkcjonowania i wyposażenia produkcji gastronomicznej, przechowywania żywności i potraw oraz wymagania dotyczące bezpieczeństwa pracy. Dalsza część opisuje przetwarzanie surowców i przygotowywanie zup oraz sosów. Druga część zajmuje się dodatkami i potrawami głównymi. Trzecia część poświęcona jest przygotowywaniu potraw z wołowiny, cielęciny, wieprzowiny, baraniny i mięsa króliczego, z podrobów oraz z mięsa mielonego. Czwarta część opisuje potrawy z drobiu, ryb i dziczyzny. Piąta część poświęcona jest kuchni zimnej. Podręczniki posiadają zaświadczenie zatwierdzające MŠMT ČR.
Kup razem
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje wydawcy
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl