The best of Apetit Česko & Slovensko (czeski)
Popis produktu
Świętujecie, tak jak my w redakcji Apetitu, najchętniej dobrym jedzeniem? Skorzystajcie więc ze 100. rocznicy powstania Czechosłowacji ucztą z tego najlepszego, co oferuje wspólna historia. W naszej nowej książce kucharskiej znajdziecie ponad 160 przepisów. Zaczynamy w czasach pierwszej republiki, którą uważamy za złoty wiek czeskiej kuchni, potem następują potrawy z okresu przed listopadem, kiedy tylko umiejętność i pomysłowość mam i babć potrafiły przysłonić fakt, że półki sklepowe świeciły pustkami, i pomimo ubogiego asortymentu w sklepach na domowych stołach pojawiało się więcej niż wtedy rozpowszechnione UHO. Ostatnim fragmentem historii są przepisy XXI wieku, w których na nowo ożywają częściowo zapomniane składniki i receptury w świeżych, nowych połączeniach inspirowanych kuchniami całego świata. Do tego dodaliśmy jeszcze wycieczkę na wieś, gdzie pachnie wakacjami i babcinymi ciastami, oraz podróż do miasta, w którym łączy się elegancki styl z szybkim tempem, dzięki czemu znajdziecie tu przepisy na niedzielę i na dzień powszedni. Gotujcie, pieczcie i świętujcie z nami! W książce kucharskiej The Best of Česko & Slovensko znajdziecie rozdziały: Złoty wiek Naprzód, lewa! Wiejska sielanka Miejskie rozrywki Nowe możliwości
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje wydawcy
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl