Pampelišky k jídlu (czeski)
Popis produktu
Kulinarna monografia jednej rośliny, a zwłaszcza jej zastosowania w kuchni. Przedstawia dwadzieścia przepisów ułożonych zawsze jako pełne menu, od zupy i sałatki przez danie główne po deser, wraz z instrukcjami dotyczącymi słonego i słodkiego konserwowania. Każdy przepis opatrzony jest fotografią. Część tekstowa zawiera ogólny botaniczny opis rośliny, szczegółowy opis poszczególnych jadalnych części wraz z informacją o składnikach, informacje o zastosowaniu w zielarstwie, różne ciekawostki z botaniki i rolnictwa, wiersze, pieśni, anegdoty… po prostu wszystko o mniszku. Sezon mniszków zaczyna się w pierwszej połowie kwietnia i trwa około trzy tygodnie na danym stanowisku. W porównaniu z Pragą na przykład mniszki na Szumawie zaczynają kwitnąć nawet o trzy tygodnie później, na południowych Morawach natomiast o dwa tygodnie wcześniej. Stylizacja potraw: Milena Volfová Ilustracje: Pavla Dvorská Fotografie: Alesandra Chytra Dekoracja/aranżacja: Denisa Bartošová
Kup razem
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje wydawcy
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl