Bílá ryba... (czeski)
Popis produktu
"Hiszpańska gastronomiczna geografia - hiszpańskie łączenie win i potraw." Ing. Eva Petrová jest właścicielką firmy Petrus, s.r.o., importującej do Czech hiszpańskie wina. Jej firma w tym roku obchodzi 10. rocznicę współpracy z najważniejszymi hiszpańskimi producentami win. Jednym z kilku filarów "całorocznych obchodów" jest także książka, którą nazwaliśmy Biała ryba, należąca do najtradycyjniejszych hiszpańskich potraw. Przy jej tworzeniu autorka czerpie z bogatej wiedzy o Hiszpanii, hiszpańskich winach, hiszpańskiej gastronomii, lokalnych zwyczajach oraz tradycyjnych i mniej tradycyjnych hiszpańskich specjałach. Przez pryzmat ciekawych potraw zapozna czytelnika z lokalnymi zwyczajami, odrobiną historii, spojrzeniem na krajobraz, ale przede wszystkim przygotuje i opisze 32 typowe główne comidas (dań głównych) oraz 32 tapas (zimnych i gorących przystawek), a także postres (deserów). Do nich poleci 64 hiszpańskie wina dostępne na czeskim rynku i w połączeniu z opisanymi potrawami stworzy najbardziej odpowiednie, harmonijne zestawienia.
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje wydawcy
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl