Po italsku do hubky - Pár receptů a laskavých drbů z italského podhůří (czeski)
Popis produktu
Jaki jest właściwy przepis na znakomite, ukochane soczyste danie, które Włosi zabierają ze sobą na rozgrzaną plażę lub na długą górską wędrówkę? Co smakuje lepiej niż znakomita pizza spacca bicchieri, czyli „rozbity kubeczek”? Jak to możliwe, że osoba niegotująca poradzi sobie bez trudu z przygotowaniem ukochanej peperonaty, czyli paprykowego przysmaku? Dlaczego w włoskim barze nie podadzą ci lasagne na talerzu, lecz coś zupełnie innego? Jaką tajną przyprawę dodaje prawdziwa włoska gospodyni do swojego wyśmienitego risotta z grzybami? Jak przygotowuje się ragù i dlaczego miejscowi nie nazywają go bolońskim sosem? Co stanowi właściwą bazę prawdziwej górskiej carbonary? Dlaczego tradycyjne, autentyczne podgórskie tiramisu uważa się za afrodyzjak? I jak przygotować je także w owocowej wersji? Jak myślicie, jakie makarony kochają włoskie dzieci, wybredni mężczyźni, kobiety w kryzysie i poza nim, starsze eleganckie panie wraz ze swoimi przystojnymi towarzyszami, a w gruncie rzeczy cały naród włoski? I dlaczego mają one przydomek „uspokajające”? Czym oczarujecie swoich gości?
To i znacznie więcej wraz z serdecznymi ploteczkami oraz mnóstwem typowych przepisów z włoskiego podgórza dolomitów, przeznaczonych zarówno dla gotujących i kuchennych zapaleńców, jak i dla zupełnie niegotujących praktyków, z życzliwością, szczyptą humoru i radością wyjawi Marta Kučíková, popularna autorka bestsellerów "Italské jednohubky" i "Italské dvojhubky", mieszkająca w tym regionie już szesnaście lat.
Kup razem
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje wydawcy
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl