BrainMax Pure Kokosová mouka BIO, 1 kg
Warianty produktu

Popis produktu
BrainMax Pure Mąka kokosowa BIO, 1 kg
Z mąką kokosową można pracować tak samo jak z zwykłą mąką. Najlepiej nadaje się do dań słodkich i deserów. Doskonałe są na przykładnaleśniki, racuchy lub ciasteczka. Zawiera ponad 40% błonnika i 20% białka oraz jest całkowicie bezglutenowa. Mąkę kokosową można stosować zamiast zwykłej mąki pszennej. Nadaje się do pieczenia, ponieważ dzięki słodszemu smakowi kokosa może w dużej mierze zastąpić cukier. Można ją także wykorzystać do zagęszczania zup i sosów. Dzięki swoim wartościom odżywczym, szczególnie wysokiej zawartości białka, jest odpowiednia dla wegetarian i wegan. Mąka kokosowa jest również dobrym źródłem błonnika i nada potrawom wyśmienity smak.
Zalety mąki kokosowej BrainMax Pure:
- 100% BIO, RAW, VEGAN, bez glutenu.
- Źródło białka i błonnika.
- Odpowiednia do słodkiego i słonego pieczenia.
- Przyjemny kokosowy aromat.
- Odpowiednia dla diety bezglutenowej.
Sposoby użycia mąki kokosowej
- Nadaje się do zagęszczania zup i sosów.
- Idealna do przygotowania deserów, takich jak naleśniki, ciasta lub ciasteczka.
- Sprawdzi się także w smoothie lub jogurcie.
Popularne przepisy z mąki kokosowej

Kokosowe brownies
Skład:
- 100 g mąki kokosowej
- 150 g kakao
- 3 łyżki mleka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- Garść orzechów włoskich
- 2 jajka
- 100 g cukru kokosowego
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 80 g oleju kokosowego
Przygotowanie:
Przesianą mąkę kokosową mieszamy z proszkiem do pieczenia, kakao i sodą, następnie dodajemy składniki płynne. Pieczemy około 30 minut w temperaturze 180°C.

Kokosowe racuchy
Skład:
- 250 ml mleka
- 5 jaj
- Cynamon
- 90 g mąki kokosowej
- Cukier kokosowy do smaku
- 30 g oleju kokosowego
- 2 łyżki syropu klonowego
Przygotowanie:
Jajka ubijamy z mlekiem, dodajemy przesianą mąkę kokosową, proszek do pieczenia i cukier. Z ciasta smażymy racuchy na tłuszczu kokosowym, około 2 minuty z każdej strony. Można podawać z owocami, cynamonem i syropem klonowym.

Kokosowo-twarogowe ciasto
Skład:
- 40 g mąki kokosowej
- 100 g cukru kokosowego
- 250 g miękkiego twarogu
- 200 ml mleka kokosowego (można zastąpić mlekiem krowim)
- 1 łyżeczka cynamonu
- Owoce (mogą to być liofilizowane truskawki, maliny, borówki)
- 3 jajka
- Skórka z cytryny
Przygotowanie:
Najpierw miksujemy twaróg z mlekiem i jajkami, dodajemy startą skórkę z cytryny, dodajemy cynamon i cukier i mieszamy. Na koniec dodajemy mąkę kokosową. Wkładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i dekorujemy owocami. Pieczemy około 40 minut w 170°C.
Zalety mąki kokosowej BrainMax Pure

Kokosowy aromat
Mąka kokosowa doda potrawom przyjemnego smaku i aromatu.

Źródło białka i błonnika
Mąka jest bogatym źródłem białka i błonnika, które oprócz wyśmienitego smaku są korzystne dla zdrowia.

Odpowiednia do pieczenia
Mąka kokosowa znajdzie zastosowanie zarówno do zagęszczania potraw, jak i szczególnie do pieczenia oraz przygotowywania deserów.


Certyfikat BIO CZ-BIO-001
Nasza mąka kokosowa posiada certyfikat BIO - Produkcja rolnictwa ekologicznego poza UE.

Kupując wspierasz również czeskie lasy #stromzaobjednavku!
Skład: 100% BIO mąka kokosowa (Cocos nucifera)
Pochodzenie: Sri Lanka
Dystrybutor: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava
Przechowywanie: W suchym miejscu, w zamkniętym opakowaniu.
Waga: 1 Kg
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje producenta
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl