Zelený čaj Me Cha Tamame 100 g
Popis produktu
Ekskluzywna japońska zielona herbata pochodząca z wiosennych zbiorów. Wytwarzana jest z pąków krzewów herbacianych, które są oddzielane podczas przetwarzania Gyokury oraz z wysokiej jakości Senchy. Charakteryzuje się pełnym i intensywnym aromatem oraz smakiem.
Liście herbaty są małe i zwinięte w grudki, co w japońskiej produkcji jest mniej typowe - zwykle spotyka się kształt igiełkowaty. Chociaż ta herbata bywa bardziej przystępna cenowo, jej jakość jest porównywalna. Tamame dobrze znosi wielokrotne zalewanie, nie tracąc przy tym swojego wybornego smaku.
Podczas parzenia należy zachować ostrożność, ponieważ przy zbyt długim zaparzaniu napar może stać się wyraźnie ściągający - skoncentrowany smak wynika z wysokiej zawartości katechin. Doskonała po posiłku, zwłaszcza po sushi. Pełne aromatu, delikatne doznanie smakowe. Ta wyjątkowa zielona herbata dzięki oryginalnemu opakowaniu zachowuje świeżość, moc i unikalny smak.
Przygotowanie 6-9 g herbaty w dzbanuszku 0,4 l:
napar: woda o temperaturze ok. 60°C, parzyć około 2-3 minuty,
napar: woda o temperaturze ok. 70°C, parzyć 1-2 minuty,
napar: woda o temperaturze ok. 85°C, parzyć 2-3 minuty.
Uwaga dotycząca przygotowania: podane czasy są orientacyjne i warto np. po pewnym czasie parzenia przelać trochę herbaty, spróbować jej i ewentualnie odcedzić cały napar lub zostawić do dalszego parzenia. Herbata ma smakować Tobie, a jeśli np. preferujesz mocniejsze napary, użyj więcej liści, cieplejszej wody lub wydłuż czasu parzenia. Nie bój się eksperymentować z herbatą - tylko w ten sposób odkryjesz smaki, które będą Ci najbardziej odpowiadać.
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje producenta
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl