Ostrovit - GH booster extreme 90 kapslí
Popis produktu
OstroVit GH Booster Extreme to wysokiej jakości suplement diety, który jest źródłem nawet 10 różnych składników czynnych - w produkcie znajdziesz: L-argininę alfa-ketoglutaran, kwas gamma-aminomasłowy czy pikolinian cynku. Jest to preparat dostępny w formie łatwych do połknięcia kapsułek, stworzony dla sportowców i osób prowadzących aktywny tryb życia.
Zawiera aż 10 różnych składników aktywnych - jedna porcja suplementu dostarcza organizmowi 700 mg L-argininy alfa-ketoglutaranu, 400 mg kwasu gamma-aminomasłowego, 350 mg L-ornityny HCl, 350 mg L-lizyny HCl, 150 mg kwasu D-asparaginowego, ponadto 100 mg L-tryptofanu, 2,1 mg ekstraktu z owoców czarnego pieprzu, 15 mg cynku oraz 2,8 mg witaminy B6 i 2000 IU witaminy D.
1 porcja = 3 kapsułki.
Skuteczność - opakowanie produktu zawiera 30 porcji preparatu, co wystarcza na miesiąc regularnej suplementacji.
Wygodna forma - preparat dostępny jest w formie łatwych do połknięcia kapsułek, co zapewnia bezproblemowe dostarczanie suplementu diety.
OstroVit GH Booster Extreme - kompleksowy suplement diety
L-arginina alfa-ketoglutaran - AAKG - organiczny związek chemiczny będący połączeniem soli kwasu glutaranowego, będącego produktem cyklu Krebsa, oraz aminokwasu białkowego argininy. Połączenie tych molekuł prowadzi do synergicznego związku.
Kwas gamma-aminomasłowy - GABA - organiczny związek chemiczny z grupy aminokwasów niebiałkowych. Neurotransmiter syntetyzowany z glutaminianu w organizmie. Jest to substancja występująca w ludzkim ciele głównie w podwzgórzu i w układzie pozapiramidowym. Związek ten można również znaleźć w produktach spożywczych, takich jak zielona herbata, kiszonki, soja czy produkty mleczne.
L-ornityna HCl - Ornityna jest endogennym aminokwasem, naturalnie syntetyzowanym w organizmie, lecz do jej powstania potrzebna jest obecność innego aminokwasu, jakim jest arginina. Jest to substancja występująca także w żywności - L-ornitynę znajdziemy w mięsie, rybach, a także w jajach, mleku i produktach mlecznych. W suplementach diety często stosuje się L-ornitynę w postaci chlorowodorku, który charakteryzuje się bardzo dobrą rozpuszczalnością.
L-lizyna HCl - związek chemiczny składający się z kwasu solnego i lizyny należącej do grupy aminokwasów białkowych. L-lizyna jest substancją egzogenną, której organizm nie syntezuje samodzielnie, dlatego musi być dostarczana z zewnątrz - wraz z codzienną dietą lub w formie suplementów. Lizynę można znaleźć w produktach o wysokiej zawartości białka, dlatego za źródła tego związku uważa się mleko i produkty mleczne, mięso oraz ryby. Lizyna w postaci chlorowodorku stosowana jest jako składnik suplementów diety, cechujący się bardzo dobrą rozpuszczalnością.
Kwas D-asparaginowy - DAA - endogenny aminokwas produkowany przede wszystkim w przysadce i podwzgórzu. Kwas D-asparaginowy występuje również w pożywieniu - związek ten znajdziemy głównie w produktach pochodzenia zwierzęcego, ale niewielkie ilości występują także w szparagach, awokado czy płatkach owsianych.
L-tryptofan - organiczny związek chemiczny, białkowy aminokwas klasyfikowany jako substancja egzogenna, która musi być dostarczana z zewnątrz, ponieważ organizm nie jest w stanie jej samodzielnie syntetyzować. Tryptofan występuje w produktach pochodzenia zwierzęcego, jak również w nasionach dyni, suszonych roślinach strączkowych czy nasionach lnu.
Ekstrakt z owoców czarnego pieprzu - ekstrakt z owoców rośliny z rodziny pieprzowatych, standaryzowany na 95% piperyny, czyli zawartość organicznego związku chemicznego będącego alkaloidem występującym w zewnętrznej warstwie owoców czarnego pieprzu.
Cynk - pierwiastek chemiczny Zn. Jest to składnik mineralny klasyfikowany jako mikroelement, który w organizmie występuje głównie w mięśniach szkieletowych i kościach. Substancję tę znajdziemy w wielu różnych produktach spożywczych; za główne źródła cynku uważa się czerwone mięso, drób, suszone rośliny strączkowe, orzechy i produkty z pełnego ziarna.
Witamina B6 - pirydoksyna - rozpuszczalny w wodzie składnik należący do witamin z grupy B. Związek ten występuje przede wszystkim w produktach z pełnego ziarna, a także w podrobach i nasionach roślin strączkowych.
Witamina D, znana również jako cholekalcyferol, jest steroidowym związkiem organicznym należącym do grupy witamin rozpuszczalnych w tłuszczach. Wchłanianie tego składnika jest więc ściśle powiązane z obecnością tłuszczów w codziennej diecie. Witamina D3 dostarczana jest do organizmu z pożywieniem (występuje w tłustych rybach morskich) oraz poprzez syntezę skórną. Magazynowana jest jednak przede wszystkim w tkance tłuszczowej i wątrobie.
Właściwości składników zawartych w OstroVit GH Booster Extreme:
Cynk pomaga utrzymywać prawidłową równowagę kwasowo-zasadową, a ponadto wspiera utrzymanie prawidłowego metabolizmu węglowodanów. Jest to związek, który pomaga zachować normalne funkcje poznawcze i wspiera prawidłową syntezę DNA. Dodatkowo przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu witaminy A oraz pomaga w prawidłowej syntezie białek.
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje producenta
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl