Černý čaj Golden Nepal 1000 g
Popis produktu
Dobra klasa nepalskiej herbaty wysokogórskiej, liść z zaskakująco dużą zawartością tipsów. Napar o przyjemnym smaku i niepowtarzalnym, "surowym" górskim charakterze, odpowiedni do codziennego popijania. Bardzo dobrze smakuje również doprawiony mlekiem lub przyprawami. Świetnie smakuje także w wersji mrożonej.
Przygotowanie: ok. 10 g herbaty w 0,5l dzbanuszku:
napar: woda o temperaturze ok. 95°C, parzyć 2 do 4 minut.
Uwaga dotycząca przygotowania: podane czasy są orientacyjne i na przykład dobrze jest po pewnym czasie parzenia odlać trochę herbaty, spróbować jej i ewentualnie cały napar odcedzić lub pozostawić do dalszego parzenia. Herbata ma wam smakować, a jeśli na przykład wolicie mocniejsze herbaty, użyjcie więcej liści, cieplejszej wody lub wydłużcie czas parzenia. Nie bójcie się eksperymentować z herbatą - tylko w ten sposób odkryjecie smaki, które będą wam najbardziej odpowiadać.
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje producenta
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl