Zelený čaj Genmaicha Matcha-iri Kyoto Uji - 100 g
Popis produktu
Genmaicha to delikatna mieszanka prażonych ziaren brązowego ryżu i herbaty Sencha, która od wieków cieszy się popularnością wśród koneserów herbaty w Japonii. W miejscu swojego pochodzenia jest jednym z najchętniej pitách herbat codziennych. Prażony ryż nadaje herbacie Genmaicha jej charakterystyczny aromat, a wysokiej jakości Matcha zapewnia przyjemnie zrównoważony smak i zapach. Filiżanka tej herbaty zyskuje barwę zbliżoną do naparu Gyokura. Zazwyczaj Genmaicha jest przygotowywana ze mieszanki prażonego ryżu oraz herbaty Bancha lub niższych gatunków Senchy - Nibancha (drugi zbiór w roku) czy Sanbancha (trzeci zbiór w roku). Nasza Genmaicha Matcha-iri jako jedyna przygotowywana jest z sortu Ichibancha (pierwszy zbiór w roku) i jest dostępna w rozsądnej cenie. Dlatego jesteśmy pewni, że jej smak i aromat są zdecydowanie pełniejsze i bardziej wysublimowane niż w przypadku innych odmian Genmaichy.
Przygotowanie: 6-9 g herbaty w czajniczku o pojemności 0,4 l:
napar: woda o temperaturze ok. 70°C, parzyć 2-3 minuty,
napar: woda o temperaturze ok. 80°C, parzyć 2-3 minuty.
Uwaga dotycząca przygotowania: podane czasy są orientacyjne - warto po pewnym czasie parzenia odlać trochę herbaty, spróbować jej i ewentualnie odcedzić cały napar lub pozwolić mu dalej się parzyć. Herbata ma smakować Tobie; jeśli na przykład preferujesz mocniejsze napary, użyj więcej liści, cieplejszej wody lub wydłuż czasu parzenia. Nie obawiaj się eksperymentować z herbatą - tylko w ten sposób odkryjesz smaki, które najbardziej Ci odpowiadają.
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje producenta
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl