Zelený čaj Gyokuro Superior Kyoto Uji - 100 g
Popis produktu
Gyokuro Superior jest doskonałym przykładem zrównoważonej relacji między jakością, smakiem i ceną. Uprawiana jest na plantacjach herbaty w rejonie Uji w Kioto, starożytnej stolicy Japonii, gdzie cieszy się dużą popularnością do dziś. Spośród wielu lokalnych odmian Gyokuro właśnie ta z Uji uważana jest za najlepszą. Pędy tej herbaty rosną pod staranną opieką przy łagodnym nasłonecznieniu. Zbiór odbywa się po co najmniej 20 dniach zacieniania. Gyokuro ma kilka unikalnych cech: urzekający aromat, delikatnie słodkawy smak oraz napar o świeżej, jasnozielonej barwie.
Przygotowanie 6-9 g herbaty w 0,3 l czajniczku:
pierwszy napar: woda o temperaturze ok. 60°C, parzyć ok. 2 minuty,
drugi napar: woda o temperaturze ok. 75°C, parzyć ok. 2 minuty,
trzeci napar: woda o temperaturze ok. 85°C, parzyć ok. 2 minuty.
Uwaga dotycząca przygotowania: podane czasy są orientacyjne - warto po upływie części czasu przelać trochę naparu, spróbować i ewentualnie odcedzić cały napar lub zostawić do dłuższego parzenia. Herbata ma smakować Tobie, więc jeśli wolisz mocniejsze napary, użyj więcej liści, cieplejszej wody lub wydłuż czasu parzenia. Nie bój się eksperymentować z herbatą - w ten sposób odkryjesz smaki, które będą Ci najbardziej odpowiadać.
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje producenta
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl