Browin Kvasinky turbo X-Pure 21,3%, 360g
Popis produktu
Zastosowanie Turbo X-Pure 21,3% na 100 l nastawu to najlepszy sposób na uzyskanie wysokiej wydajności przy dużej skali!
- Wysoka wydajność - Turbo X-Pure to wysokiej jakości drożdże przeznaczone do uzyskiwania wysokiego stężenia alkoholu. Dzięki dużej odporności na alkohol zastosowana mieszanka drożdży i pożywki przefermentuje do 21,3%!
- Do nastawów z cukru, owoców i zbóż - specjalnie skomponowana mieszanka nadaje się do fermentacji różnych surowców. Dzięki tym drożdżom z powodzeniem przygotujesz modelowe napoje zbożowe, owocowe i cukrowe.
- Na 100 l nastawu - jeden woreczek drożdży Turbo X-Pure o tej masie pozwala przygotować 100 l nastawu.
- Szybkie i efektywne fermentowanie - drożdże doskonale przetwarzają do 36 kg cukru. W zaledwie 5-6 dni potrafią przefermentować 25 kg.
- Przyjemny aromat produktu końcowego.
Turbo X-Pure 21,3% do 100 L to jedyne na rynku drożdże fermentujące do 21,3% alkoholu i pierwsze na rynku, które całkowicie przetwarzają 36 kg cukru na 100 L. Czysta siła i doskonała jakość! Z Turbo X-Pure proces fermentacji jest doskonały - szybki i efektywny. Produkt jest mieszanką dwóch wysoce alkoholoodpornych, aktywnych szczepów drożdży gorzelnianych oraz odpowiednio dobranego medium wspierającego ich rozwój. Dzięki Turbo X-Pure możesz łatwo przygotować różne rodzaje nastawów: cukrowe, owocowe i zbożowe. Zaletą mieszanki jest także przyjemny aromat produktu końcowego.
Jeden woreczek drożdży Turbo X-Pure o tej masie wystarcza na 100 l nastawu, a w zależności od oczekiwanego stężenia alkoholu należy dodać 25 do 36 kg cukru. Aby drożdże wykorzystały pełnię swojego potencjału, ważne jest ścisłe przestrzeganie instrukcji podanych na opakowaniu.
Instrukcja użycia:
Wybierz wariant fermentacji (patrz tabela). Pierwszą porcję cukru wsypujemy do naczynia fermentacyjnego i rozpuszczamy w odpowiedniej ilości letniej wody ok. 30⁰C. Następnie wsyp całą zawartość woreczka i dokładnie wymieszaj. Przygotowany roztwór fermentuj przez liczbę dni podaną w tabeli (w zależności od wybranego wariantu) w temperaturze 20-25⁰C.
W wariantach II-IV ostrożnie dodawaj kolejne porcje cukru po 24 i 48 godzinach, kiedy stężenie cukru wynosi około 10⁰Blg.
Uwaga: Nastaw będzie się pienić! Warto użyć środka przeciwpieniącego.
Po zakończeniu fermentacji nastaw oczyszcza się samoczynnie. Niska temperatura sprzyja klarowaniu. Dla szybszego oczyszczenia nastawu użyj Klarowin Turbo Spirit.
Po zakończeniu fermentacji nastaw ma słodkawy posmak związany z glicerolem produkowanym przez drożdże.
Opakowanie użyj w całości na jedno nastawienie, co zapewni korzyści wynikające z jednorodności mieszanki.
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej.
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje producenta
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl