Zelený čaj Japan Sencha Kakegawa Haori - 100 g
Popis produktu
Wysokiej jakości i nagradzana japońska zielona herbata z prefektury Shizuoka uprawiana metodą Chakusaba. Krzewy herbaciane, z których zbierane są liście, nawożone są wyłącznie materiałem roślinnym (trawą i innymi ziołami) rosnącym wokół plantacji herbaty. Dawniej powszechnie stosowany sposób nawożenia krzewów herbacianych jest dziś używany bardzo rzadko. Jednym z nielicznych regionów, gdzie ta metoda się zachowała, jest właśnie region Shizuoka. Dzięki tej metodzie plantacje herbaty stanowią schronienie dla różnych zagrożonych gatunków zwierząt i roślin. Herbata jest podczas produkcji intensywnie parzona. Im dłużej trwa ten proces, tym bardziej kruchnie liść, zachowuje pełnię smaku i zmniejsza kwaśne nuty tanin. Napar ma ciemnozielony kolor i wyśmienity smak z klasycznym japońskim posmakiem. Herbata jest pakowana próżniowo w Japonii, dzięki czemu długo zachowuje swoje pierwotne właściwości i nie ulega degradacji.
Przygotowanie 6-9 g herbaty w czajniczku 0,5 l:
napar: woda o temperaturze ok. 70°C, parzyć około 2 minut,
napar: woda o temperaturze ok. 80°C, parzyć 2-3 minuty,
napar: woda o temperaturze ok. 85°C, parzyć 2-3 minuty.
Uwaga dotycząca przygotowania: podane czasy są orientacyjne - warto po upływie pewnego czasu przelać trochę naparu, spróbować go i ewentualnie odcedzić cały napar lub pozostawić go dłużej. Herbata ma smakować Tobie, więc jeśli na przykład wolisz mocniejsze herbaty, użyj więcej liści, cieplejszej wody lub wydłuż czasu parzenia. Nie bój się eksperymentować z herbatą - w ten sposób odkryjesz smaki, które będą Ci najbardziej odpowiadać.
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje producenta
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl