Popis produktu
Charakterystyka Spożywanie imbiru przynosi ulgę przy przeziębieniu, a ponadto nadaje każdemu daniu niesamowity „sznyt”. Ma korzenny aromat z niepowtarzalną słodką i orzeźwiającą nutą.
Ze względu na swoje właściwości imbir jest często stosowany nie tylko przeciw przeziębieniom, ale także wspomaga prawidłowe trawienie, prawidłowe funkcjonowanie układu oddechowego, utrzymanie prawidłowego poziomu cukru we krwi, a nie mniej ważne - wspiera prawidłowe działanie układu sercowo-naczyniowego.
Imbir wspiera naturalną odporność i wywołuje poczucie dobrego samopoczucia i relaksu. Dodaje witalności, energii i odstrasza uczucie zmęczenia. Sprawdza się również jako środek przeciw nudnościom we wczesnych stadiach ciąży, przy dolegliwościach związanych z podróżowaniem oraz chorobie morskiej.
Kandyzowany imbir jest doskonały na przykład do piernika, ciastek, ale także do dżemów i kompotów. Nadaje się również jako znakomity dodatek do herbaty lub kawy. W chłodne jesienne i zimowe wieczory napój z kandyzowanym imbirem szybko i przyjemnie rozgrzeje. Jeśli lubisz pikantny charakter imbiru, możesz jeść go jak cukierki, ponieważ pięknie i na długo odświeża oddech.
Imbir ma właściwości przeciwzapalne i wzmacnia odporność, dlatego świetnie sprawdza się zwłaszcza w okresie grypowym. Łagodzi nudności, ułatwia trawienie i pobudza apetyt.
Skład Imbir: 30 %; Cukier trzcinowy: 70 %; SO2: < 0,01 %
Wartość odżywcza
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje producenta
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl