Popis produktu
Jak stosować pektynę
Nieodzowny środek żelujący do wyrobów cukierniczych i piekarniczych, który doskonale zagęszcza i jest neutralny w smaku. Przydatny do mrożonych deserów, różnych galaretek, puddingów itp. Pektyny odgrywają również ważną rolę przy konserwowaniu, przy produkcji dżemów i marmolad.
Dawkowanie
Na 2 kg owoców potrzeba około 30 g pektyny. Pektynę wymieszaj z cukrem, dodaj do wrzących owoców i gotuj 3 - 5 minut.
Charakterystyka Pektyna jest liniowym polisacharydem kwasu galakturonowego, jego estru oraz jego soli wapniowo-magnezowej, który uczestniczy w budowie niektórych tkanek roślinnych. Jest to niezbędny środek żelujący o neutralnym smaku, który bardzo dobrze zagęszcza. Pektyna amidowana z jabłek jest żółtawym proszkiem. Pektyna jest środkiem żelującym (zagęszczającym) - nie konserwantem, więc nie wpływa na trwałość przetworów. Pozwala na żelowanie przy użyciu mniejszej ilości cukru (stosunek owoców do cukru 2:1 aż do 3:1).
Skład Pektyna amidowana jabłkowa 100%.
Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna:
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje producenta
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl