Popis produktu
Charakterystyka
Borówki liofilizowane zawierają dużą ilość witaminy C, która wzmacnia układ odpornościowy. Są doskonałym uzupełnieniem przy przeziębieniu, grypie i infekcjach. Niebieski barwnik zwany myrfiliną może pomagać w neutralizowaniu rodników i zmniejszać ryzyko chorób sercowo-naczyniowych.
Suszone borówki od wielu pokoleń stosuje się przy biegunce u małych dzieci. Mają zdolność zatrzymywania wody w organizmie, działają przeciwzapalnie i łagodzą wymioty. Dzieci dodatkowo chętnie przyjmują to smaczne „lekarstwo”.
A teraz kilka słów o procesie suszenia. Kawałki owoców są najpierw gwałtownie zamrażane. Następnie owoce umieszczane są w suszarni. Z konsystencji lodu woda przechodzi bezpośrednio w postać pary wodnej, dzięki czemu suszone owoce w maksymalnym stopniu zachowują swoją pierwotną teksturę i aromat, jak również niezbędne witaminy i minerały, które przy innych metodach suszenia ulegają utracie.
Skład
Borówki całe liofilizowane 100% (Vaccinium corymbosum, czyli borówka amerykańska)
Wartości odżywcze w 100 g Energia: 1000 kJ/239 kcal; Tłuszcz: 3,8 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g; Węglowodany: 38 g; w tym cukry: 38 g; Błonnik:
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje producenta
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl