Kukuřice na popcorn 1000 g Wolfberry
Warianty produktu

Popis produktu
Kukurydza do popcornu to szczególny rodzaj tej bardzo ważnej rośliny uprawnej o twardej łupinie, dzięki której podczas podgrzewania ziarna w jego wnętrzu powstaje ciśnienie, które rozrywa kukurydzę, a jej wewnętrzna część zawierająca skrobie i białka wydostaje się na zewnątrz.
Kukurydza jest po ryżu i pszenicy trzecią najczęściej uprawianą rośliną na świecie. Ponieważ nie zawiera glutenu, czyli mieszaniny dwóch białek, nie wywołuje alergii znanej jako celiakia. Popcorn sam w sobie jest produktem stosunkowo niskokalorycznym, jednak należy go przygotowywać bez tłuszczu. Jeśli chcesz robić go na oleju, wybierz jakiś dobrej jakości, który się nie przypala. W takim przypadku idealny jest olej kokosowy.
Popcorn nie jest wynalazkiem nowoczesnej cywilizacji, ponieważ pierwsze wzmianki o jego spożywaniu i wytwarzaniu pochodzą sprzed kilku tysięcy lat i wiążą się z rdzennymi mieszkańcami Ameryki. Dużą popularność zyskał w Ameryce w czasie rewolucji przemysłowej i stamtąd rozprzestrzenił się na cały świat. Amerykanie uważają popcorn niemal za danie narodowe i przygotowują go na wiele sposobów - nie jest rzadkością polewanie go roztopionym masłem.
Kukurydza do popcornu Wolfberry przechodzi surową kontrolę. Po zbiorach jest przechowywana przez około 10 miesięcy w zbiornikach, gdzie bardzo powoli wysycha do idealnej wilgotności wewnątrz ziarna, która powinna wynosić od 13 do 15 procent. Nasi klienci otrzymują więc kukurydzę do popcornu najwyższej jakości, a jej zwiększenie objętości jest imponujące.
Przygotowanie popcornu w garnku
Kukurydzę wsypujemy do garnka z rozgrzanym olejem tak, aby ziarna pokrywały tylko dno. Przykrywamy pokrywką. Gdy odstępy między trzaskami kukurydzy będą dłuższe niż 5 sekund, wyłączamy palnik. Do doprawienia można posypać popcorn solą lub dodać łyżeczkę masła.
Przygotowanie w kuchence mikrofalowej
wsypujemy kukurydzę do miski lub papierowej torebki. Lekko przykrywamy miskę pokrywką i wkładamy do mikrofalówki na najwyższą moc na około 3 do 4 minut. Gdy odstępy między trzaskami będą dłuższe niż 5 sekund, wyłączamy piekarnik mikrofalowy. Uwaga: po wyjęciu popcornu z mikrofalówki miska jest gorąca! Do doprawienia można posypać popcorn solą lub dodać łyżeczkę masła.
Wartości odżywcze w 100 g Energia: 1520 kJ / 363 kcal; Węglowodany: 67 w tym cukry
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje producenta
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl