Tapioková mouka BIO 1000 g Wolfberry
Popis produktu
Jak przygotowywać potrawy z mąki tapiokowej
Mąkę tapiokową można stosować jako uniwersalny składnik kuchenny. Jako zagęszczacz do zup, sosów i dań duszonych, do przygotowywania kremów, przy pieczeniu ciast i deserów lub do przyrządzania doskonałego puddingu. Idealna również jako zamiennik żelatyny lub ryżu.
Charakterystyka Podobnie jak u nas używamy w kuchni skrobi ziemniaczanej lub kukurydzianej, tak mieszkańcy Ameryki Południowej i Azji sięgają po tapiokę. W przeciwieństwie do lokalnych skrobi, tapioka wyróżnia się uniwersalnym zastosowaniem. Nie należy do roślin strączkowych ani zbóż, więc nie zawiera glutenu ani innych alergenów. Jest polecana przy diecie bezglutenowej, bezlaktozowej, paleo czy niskocholesterolowej. Nie nadaje się jednak do diety niskowęglowodanowej - zawiera bowiem tyle złożonych węglowodanów co ziemniaki. Jeśli interesujesz się zdrowym odżywianiem, tapioka zdecydowanie nie powinna umknąć twojej uwadze.
Skład Skrobia z bulw manioku jadalnego BIO 100%.
Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna:
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje producenta
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl