Bylinky do kuchyně a jejich jedovatí dvojníci (czeski)
Popis produktu
Przyroda oferuje nam w każdej porze roku obfitość roślin. Na wiosnę, wczesnym lecie i w kolejnych miesiącach dostarcza wiele zieleni i kwiatów, które można wykorzystać jako źródło witamin, przyjemnych smaków i właściwości leczniczych. Jest ich wokół nas znacznie więcej, niż zwykle uświadamiamy sobie. Chwalą się kolorami, oferują liście i owoce. Te, które nie są jadalne, zwykle nie sprawiają nam kłopotów, jednak - wiele z nich po spożyciu ma działanie trujące. Które są które? Odpowiedź bywa trudna, gdyż rośliny jadalne, niejadalne i nawet trujące często są do siebie podobne - jak sobowtóry. Jeśli chcemy zbierać zioła i używać ich w kuchni, musimy je znać. Ta książka daje możliwość niezawodnego rozpoznania 90 powszechnie występujących jadalnych dzikich roślin oraz odróżnienia ich od podobnych trujących lub niejadalnych gatunków. Książka prowadzi Państwa przez te trudności w sposób zrozumiały i przejrzysty.
Kup razem
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje wydawcy
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl