Technologie přípravy pokrmů 3 (czeski)
Popis produktu
Pięcioczęściowy komplet podręczników przeznaczony dla zasadniczych szkół zawodowych (SOU), na kierunek kucharz-kucharka oraz kucharz-kelner, a także dla szkół hotelarskich. Pierwszy tom objaśnia zasady prawidłowego żywienia, podaje wymagania sanitarne dotyczące prowadzenia i wyposażenia produkcji gastronomicznej, przechowywania żywności i potraw oraz wymogi dotyczące bezpieczeństwa pracy. Dalej opisuje przetwarzanie żywności oraz przygotowywanie zup i sosów. Drugi tom poświęcony jest dodatkom i daniom głównym. Trzeci tom poświęcony jest przygotowaniu potraw z wołowiny, cielęciny, wieprzowiny, baraniny i mięsa króliczego, z podrobów oraz z mięsa mielonego. Czwarty tom opisuje potrawy z drobiu, ryb i dziczyzny. Piąty tom poświęcony jest kuchni zimnej. Podręczniki posiadają zaświadczenie zatwierdzające MŠMT ČR.
Kup razem
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje wydawcy
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl