Technologie přípravy pokrmů 4 (czeski)
Popis produktu
Pięcioczęściowy komplet podręczników przeznaczony dla zasadniczych szkół zawodowych (SOU), na kierunki kucharz/kucharka oraz kucharz-kelner, a także dla szkół hotelarskich. Pierwszy tom wyjaśnia zasady prawidłowego żywienia, przedstawia wymogi higieniczne dotyczące prowadzenia i wyposażenia produkcji gastronomicznej, przechowywania żywności i potraw oraz wymagania w zakresie bezpieczeństwa pracy. Ponadto opisuje przetwarzanie produktów spożywczych oraz przygotowywanie zup i sosów. Drugi tom zajmuje się dodatkami i daniami głównymi. Trzeci tom poświęcony jest przygotowywaniu potraw z mięsa wołowego, cielęcego, wieprzowego, baraniego i króliczego, z podrobów oraz z mięsa mielonego. Czwarty tom opisuje potrawy z drobiu, ryb i dziczyzny. Piąty tom poświęcony jest kuchni zimnej. Podręczniki posiadają zatwierdzenie MŠMT ČR.
Kup razem
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje wydawcy
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl