Popis produktu
Przypomni, jak prawidłowo pracować z drożdżami, jak najlepiej wyrobić i uformować ciasto oraz jakich składników można użyć jako posypki do chleba. Nauczy korzystać z domowej maszyny do chleba, używać wszystkich dostępnych ustawień i dostosowywać tradycyjne przepisy do automatycznego pieczenia. Zacznij od prostego owocowego chleba na śniadanie lub domowej chałki. Potem spróbuj upiec amerykańskie bajgle, włoską ciabattę czy własne tortille znane z meksykańskich restauracji - to łatwiejsze, niż się wydaje. Nie otwieraj jednak okien - zapachy mogłyby przyciągnąć całą ulicę. Nazwy poszczególnych rozdziałów: - Chleb i pieczywo w różnych krajach świata - zapoznanie z pieczywem z innych krajów, o jakie rodzaje pieczywa chodzi i z czego jest wypiekane. - Tradycyjne metody pieczenia - rodzaje mąk, różne zaczyny, typy ciasta, wyrastanie, ale także błędy, których możemy się dopuszczać. - Przepisy z całego świata - z Wielkiej Brytanii, Francji, Portugalii, Hiszpanii, Grecji, Maroka... - Chleb i pieczywo z innych krajów Europy - Szwajcarii, Niemiec, Węgier, Rosji, Bułgarii... - Chleb i pieczywo z Ameryki Północnej i Środkowej - Chleb i pieczywo z Indii i Bliskiego Wschodu - Praca z domową maszyną do chleba - obsługa piekarnika, formowanie pieczywa, posypki, zaczyny, wskazówki i porady... - Składniki do pracy z maszyną do chleba Przepisy do domowej maszyny do chleba - Podstawowe rodzaje chleba - Owsiankowe, jęczmienne, żytnie i inne pieczywo - Placki chlebowe i pizza - Chleby na zaczynie i pieczywo drożdżowe - Pieczywo słone - Pieczywo warzywne - Bułki, kajzerki i inne pieczywo - Słodkie chleby i pieczywo drożdżowe - Desery i chlebki owocowe
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje wydawcy
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl