Popis produktu
Garam masala to aromatyczna mieszanka przypraw o ostrzejszym smaku, pochodząca z kuchni indyjskiej. Doskonale sprawdza się przy grillowaniu i pieczeniu wszystkich rodzajów mięs, kurcząt i ryb, a także przy przygotowywaniu szybkich dań. Świetnie doprawia potrawy z roślin strączkowych i dania ryżowe. Przy marynowaniu mięsa można użyć nie tylko oleju, ale też jogurtu lub śmietany kwaśnej. Garam masalę zalecamy dodawać dopiero tuż przed zakończeniem przygotowywania potrawy.
Skład: kolendra mielona, cynamon mielony, kminek mielony, czarny pieprz mielony, kardamon mielony, liść laurowy mielony, kwiat gałki muszkatołowej mielony
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje producenta
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl