Zelený čaj Sencha Uji Shizouka Magokoro - 100 g
Popis produktu
Futsumushi - herbata średnio parzona znajduje się gdzieś pomiędzy Asamushi (delikatnie parzona) a Fukamushi (głęboko parzona), co oznacza, że parzy się ją nieco dłużej niż Asamushi, a nieco krócej niż Fukamushi. Jest to standardowa obróbka zielonej herbaty, dzięki której napar ma zrównoważone i subtelne właściwości.
Parzona jest przez 30-40 sekund, aby uzyskać pożądany aromat i kolor. Przygotowany napar ma bogaty smak i zrównoważoną cierpkość. Jeśli chodzi o aromat, ma świeży, słodkawy zapach i bogate, delikatne nuty. Herbata ma nieco ciemniejszy odcień niż Asamushi cha, która jest jasno zielonkawa. Podczas parzenia trzeba zachować ostrożność, ponieważ napar przy przelaniu ma tendencję do stawania się bardziej gorzki. Przy przygotowaniu 6-9 g herbaty w 0,4 l czajniczku: 1. napar: woda o temperaturze ok. 60°C, parzyć około 2 minut, 2. napar: woda o temperaturze ok. 75°C, parzyć 1-2 minuty, 3. napar: woda o temperaturze ok. 85°C, parzyć 2-3 minuty. Uwaga dotycząca przygotowania: podane czasy są orientacyjne i warto np. po pewnym czasie parzenia odlać trochę naparu, spróbować go i ewentualnie przelać cały napar lub pozwolić mu dalej się parzyć. Herbata ma smakować Tobie, a jeśli np. preferujesz mocniejsze napary, użyj więcej liści, cieplejszej wody lub wydłuż czasu parzenia. Nie bój się eksperymentować z herbatą - tylko w ten sposób odkryjesz smaki, które będą Ci najbardziej odpowiadać.
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje producenta
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl