Popis produktu
Profesjonalna indukcyjna patelnia ze stali nierdzewnej, średnica 24 cm i pojemność 2,3 litra.
Wykonana z wysokiej jakości stali nierdzewnej 21/0, specjalnie opracowanej do zastosowań gastronomicznych. Największą zaletą patelni z tego typu stali jest przewodność cieplna wyższa aż o 30% w porównaniu ze standardowymi patelniami ze stali 304.
Charakteryzują się również zwiększoną odpornością na uszkodzenia mechaniczne oraz działanie kwasów organicznych i detergentów. Dlatego nadają się do zmywarek i są odporne na intensywne mycie.
Ważne jest, że patelnie wykonane ze stali typu 21/0 nie zawierają manganu i niklu, szkodliwych dla zdrowia ludzkiego.
Specjalna konstrukcja dna patelni rozprowadza ciepło równomiernie po całej spodniej powierzchni, co zwiększa wykorzystanie ciepła i efektywność gotowania. Przekłada się to bezpośrednio na jakość i komfort pracy szefa kuchni. To rozwiązanie również zmniejsza ryzyko przypalenia potraw.
Specjalna feromagnetyczna wkładka w dolnej części umożliwia używanie patelni YATO na każdym typie kuchenki:
- elektrycznej
- indukcyjnej
- gazowej
- ceramicznej
Boki patelni wykonane są z grubszego materiału, który utrzymuje temperaturę dłużej niż standardowe naczynia ze stali 304. Patelnie YATO mają niezwykle mocne i nierozpuszczalne, mocno zamocowane uchwyty. To gwarantuje bezpieczeństwo i długą żywotność.
Dane techniczne
Grubość dna | 5,6 mm |
Grubość ścianki | 0,8 mm |
Materiał | stal nierdzewna 21/0 |
Pojemność | 2,3 l |
Średnica | 240 mm |
Wysokość | 50 mm |
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje producenta
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl