Proč se klepou řízky (czeski)
Popis produktu
Przygotowanie jedzenia i jego spożywanie to dla większości z nas lubiana czynność. Nic dziwnego, że nieustannie ukazuje się ogromna ilość najróżniejszych książek kucharskich pełnych tradycyjnych lub eksperymentalnych przepisów. Gotowanie jest jednak przede wszystkim procesem chemicznym i dlatego ma z chemią wiele wspólnego. W książce nie znajdziesz żadnych nowych przepisów, za to dowiesz się wielu ciekawostek o produktach spożywczych - od ich składu chemicznego, przez powód tłuczenia kotletów, aż po to, dlaczego robak zawsze wybierze to najpiękniejsze jabłko. Dużo miejsca poświęcono także najróżniejszym związkom chemicznym (potocznie zwanym „E”), które dodaje się do żywności. Autor, profesor biochemii, ich nie broni, ale prostuje niektóre poglądy na ich przesadną szkodliwość.
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje wydawcy
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl