Geniální potraviny (czeski)
Popis produktu
Na liście bestsellerów New York Times „To nie jest kolejna książka, według której wystarczy jeść jajka, orzechy i ryby, aby od razu stać się mądrzejszym. Geniuszne jedzenie wyjaśnia, które geny wpływają na naszą inteligencję i jaką żywnością wyciągnąć z nich jak najwięcej. Zawiera pyszne przepisy oraz super proste pomysły, co w życiu zmienić, aby lepiej myśleć. Książka obowiązkowa.” - Ben Greenfield, konsultant zdrowotny i pisarz Burczy Ci w mózgu? Zacznij go odpowiednio karmić! Oliwa z oliwek, awokado, jagody, ciemna czekolada, jajka, dziki łosoś, wołowina z pastwiska, ciemnozielone warzywa liściaste, brokuły, migdały. Lista dziesięciu genialnych produktów nie jest tajemnicą, więc dlaczego nie zdradzić jej od razu. W książce dowiesz się znacznie więcej: - Co dokładnie sprawia, że genialne jedzenie jest korzystne dla Ciebie i dlaczego to właśnie one pomogą Ci poprawić kondycję zarówno umysłową, jak i fizyczną. - Jak dostosowanie diety może złagodzić objawy ADHD, lęków i depresji oraz zmniejszyć ryzyko demencji oraz choroby Alzheimera i Parkinsona albo zredukować tłuszcze tzw. biochemiczną liposukcją. - Że w porównaniu z naszymi przodkami fizycznie mocno podupadliśmy. Oni zwykle mieli kondycję zawodowych sportowców. - Jakie są przyczyny mgły mózgowej i zmęczenia oraz jak ich się pozbyć. - Że starzejemy się tak szybko, jak szybko produkujemy insulinę - dlatego musimy zacząć się starannie dbać o jej uwalnianie. Dzięki Geniusznemu planowi dostroisz swój mózg i ciało oraz będziesz mieć jasność, kiedy jeść, a kiedy już lepiej nie, jeśli chcesz pozostać bystry przez cały dzień i dobrze spać w nocy. - Że niektóre produkty mogą błyskawicznie poprawić nastrój, ale długoterminowe korzyści przynoszą zazwyczaj inne. - Jakie zmiany stylu życia bezboleśnie wzmocnią Twoje zdrowie, a co nie jest warte Twoich cierpień. - Że co prawda nie istnieje instrukcja na cudownie szybkie odchudzanie, ale możesz znacząco pomóc, aby pozostać sprawnym fizycznie i psychicznie przez całe życie. O autorze Max Lugavere (* 1982) jest amerykańskim publicystą, dokumentalistą i pisarzem, który specjalizuje się w zdrowiu i racjonalnym odżywianiu. Ukończył Uniwersytet na Florydzie. Do książki Geniuszne jedzenie przeanalizował setki badań naukowych i konsultował ją z dziesiątkami ekspertów z całego świata.
Kup razem
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje wydawcy
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl