Jihomoravská kuchařka - Krásy jižní Moravy na talíři (czeski)
Popis produktu
Region Południowych Moraw charakteryzuje się bogactwem ludowych tradycji, które dały początek oryginalnej kuchni regionalnej. O wyjątkowym charakterze miejscowej kuchni decyduje przede wszystkim żyzność ziemi oraz obfitość zbóż, ziemniaków, owoców i wina. Codzienne potrawy były wprawdzie proste, ale pachniały owocowymi knedlami, plackami ziemniaczanymi czy bułeczkami podawanymi z pożywną zupą z fasoli i grochu. Na święta podawano wyjątkową zupę lukšową, pieczoną gęś z kiszoną kapustą i knedlem ziemniaczanym oraz miejscowym czerwonym winem. Podniebienie można tu orzeźwić podczas licznych degustacji win i nalewek lokalnych producentów, które podobnie jak muzyka cymbałowa tworzą niepowtarzalny koloryt tego regionu. Wybierz się z szefem kuchni Radkiem Pálką, aby spróbować pereł Południowych Moraw, które możesz sam przygotować, niezależnie od miejsca zamieszkania. Wyśmienite przepisy uzupełniono wyjątkowymi zdjęciami Lucie Chramostovej. Uwaga, przeglądanie książki zaostrza apetyt!
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje wydawcy
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl