ODNAJDŹ UMAMI I POZNAJ POTRAWY, KTÓRE TOWARZYSZĄ JAPOŃCZYKOM OD DZIECIŃSTWA Domowa kuchnia japońska to fantastyczne smaki znane z dzieciństwa spędzonego w Tokio, receptury mamy i babci. To niezapomniany aromat kiszonek nukazuke fermentowanych w otrębach ryżowych, a także rytuały parzenia herbaty i proste rady, jak przygotować najlepszy ryż do sushi. To przyjemność przygotowywania potraw własnoręcznie, bez przemysłowych dodatków. Dania skomponowane z łatwo dostępnych, lokalnych i sezonowych produktów, a także propozycje ich wegańskich zamienników. Dowiedz się, jak smakują: ikameshi sałatka z sashimi suszona ryba himono kwiaty wiśni w soli chawanmushi z małżami shoyu ramen Maori Murota zabierze cię do świata smaków, zapachów i kolorów Japonii. Będzie pysznie, rodzinnie i bardzo japońsko.
\n ukryj opis- Wydawnictwo: Znak
- Kod:
- Rok wydania: 2023
- Język: Polski
- Oprawa: Oprawa twarda wypełniona gąbką
- Liczba stron: 264
- Szerokość opakowania: 17 cm
- Wysokość opakowania: 24 cm
- Głębokość opakowania: 2.5 cm
- Waga: 771 g
Recenzja