Ultra-Processed People: Why Do We All Eat Stuff That Isn´t Food ... and Why Can´t We Stop? (angielski)
Popis produktu
Wyróżniona przez SUNDAY TIMES, GUARDIAN, FT i DAILY MAIL jako jedna z NAJLEPSZYCH KSIĄŻEK NA LATO 2023 „Jeśli przeczytasz w życiu tylko jedną książkę o diecie lub żywieniu, niech to będzie ta” - Bee Wilson „Porażająca, dowcipna i naukowa demolka tej chu*owej żywności, którą jemy, i powodów, dla których tak się dzieje” - Adam Rutherford --- Otwierające oczy śledztwo w naukę, ekonomię, historię i produkcję żywności ultra-przetworzonej. To nie twoja wina, to wina jedzenia. Wkroczyliśmy w nową „erę jedzenia”, w której większość naszych kalorii pochodzi z całkowicie nowego zestawu substancji zwanych żywnością ultra-przetworzoną - żywnością przemysłowo przetworzoną, zaprojektowaną i reklamowaną tak, by uzależniać. Ale czy naprawdę wiemy, co robi ona z naszym ciałem? Dołącz do Chrisa w jego podróży przez świat nauki o jedzeniu i dietę UPF, aby odkryć, co naprawdę się dzieje. Dowiedz się, dlaczego ćwiczenia i siła woli nie wystarczą, oraz co UPF naprawdę robi z naszymi ciałami, zdrowiem, wagą i planetą (podpowiedź: nic dobrego). Przez zbyt długi czas mówiono nam, że wystarczy dokonywać innych wyborów, podczas gdy w rzeczywistości żyjemy w środowisku żywieniowym, które sprawia, że jest to niemal niemożliwe. To zatem książka o naszych prawach. Prawie do wiedzy o tym, co jemy i co to robi z naszymi ciałami, oraz prawie do dobrej, przystępnej żywności.
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje wydawcy
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl