Gastronomie českého středověku - Co lidé jedli a pili, jak stolovali a hodovali (czeski)
Popis produktu
Zapomnij o kliszach o barbarzyńskich burzliwych biesiadach, przy których kości rzuca się psom przez ramię. Gastronomia elit średniowiecza była wysoce wyrafinowana i wyróżniała się bardzo przemyślanymi przepisami, które wykorzystywały luksusowe składniki, które dziś znów dopiero odkrywamy. Należą do nich na przykład mleko migdałowe, mąka ryżowa, olej konopny, a także egzotyczne zapomniane przyprawy, które niegdyś stanowiły pożądany element bardziej luksusowych potraw, które z pomocą tej książki możesz sam przyrządzić w domu. Książka ujawnia między innymi, co stało za sukcesem średniowiecznych mistrzów kuchni i w jaki sposób odbywały się bankiety na najbardziej prestiżowych dworach panujących. Książka zawiera dużą liczbę nowych (dotąd niepublikowanych) przepisów, mnóstwo znakomitych fotografii, szczegółowe omówienie tradycyjnych składników oraz nowe wyniki badań archeologicznych, które doprecyzowują lub wręcz zmieniają nasze wyobrażenia o średniowiecznym sposobie życia. Odkryj na nowo fascynujące smaki naszej przeszłości i smakuj!
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje wydawcy
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl