Důvěrnosti z kuchyně (czeski)
Popis produktu
Prawie dwadzieścia lat temu w czasopiśmie The New Yorker ukazał się notorycznie słynny artykuł „Zanim zaczniesz jeść, przeczytaj to!” autorstwa ówcześnie mało znanego szefa kuchni Anthony’ego Bourdaina. Swoimi spostrzeżeniami na temat tego, co dzieje się za drzwiami kuchni, nie oszczędzał niczyich kubków smakowych. Artykuł wywołał sensację, a książka, która powstała dzięki temu-dziś już klasyczne Sekrety kuchni-stała się jeszcze większym hitem i bestsellerem, z ponad milionem sprzedanych egzemplarzy. Bourdain szczerze się wyznaje, jego styl jest uzależniająco kąśliwy, absolutnie bezwzględny i niczego nie ukrywa. Jego opowieści z kuchni są wstrząsające, odsłaniają surowe praktyki „wielkiej gastronomii”, ale są też dowcipne, zabawne… i prawdziwe. Wspomnienia Bourdaina z lat spędzonych w restauratorstwie ukazują się teraz rozszerzone o dotąd niepublikowane materiały. Z pewnością zachwycą cię ręczne notatki Tony’ego, zainteresuje rozmowa z jego redaktorem, a z przyjemnością przeczytasz przedmowę Érica Riperta, kucharza, autora i osobowości telewizyjnej specjalizującej się w kuchni francuskiej. Anthony Bourdain ujawnia: „Teraz już rozumiem, dlaczego ta książka podoba się kucharzom i dlaczego przemawia też do innych ludzi z branży. Nieraz słyszałem: ‚Opisałeś moje życie, kolego.‘”
Kup razem
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje wydawcy
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl